Saturday, March 3, 2012

Kansien väliin, osa 1 // In Covers, pt. 1

Journaling

Lupasin tyhjiä muistikirjoja, ja tässä niitä nyt olis.
Muutama niistä.

I promised you empty notebooks,
and here they are. A couple of them.

Notebooks

Rakastan tämän Penguinin muistikirjan kantta, ja ostin kirjan ihan sen perusteella netistä. Sivut ikävä kyllä olivat vähän liian ohuita ja kovia minun makuuni, mutta enköhän silti keksi sille käyttöä. Tämä kirja on suurempi kuin muistikirjani yleensä - 22 senttiä korkea.

***

I love the cover of this notebook by Penguin, and that was the reason I bought it online. Unfortunately, the pages were a bit too thin and hard-surfaced for me, but I guess I'll still find a way to fill this. This book is a bit bigger that my notebooks are - 22 cm in height.

Notebooks

Nämä Moleskinen taskukokoiset kirjaset ovat siitä käteviä, että ne litteytetensä vuoksi kulkevat hyvin mukana. Moleskinen muistikirjoissa paperi on kuitenkin sen verran ohutta, ettei sivuille voi hirveästi taiteilla tussin vuotamatta sivun läpi. Siksi käytänkin näitä ihan perusvihkoina listoille ja sellaisille. Oranssi kaveri on siis jo käytössä, keltainen odottaa vielä.

***

These pocket sized Moleskines are handy as they are slim and therefore easy to carry around. In Moleskine notebooks the paper is so thin though you cannot do much without the felt tip pen bleeding through. That's why I use these as basic jotters for lists and such. The orange one is already in use, the yellow one is still waiting.

Notebooks

Moleskinen luonnoskirjoissa paperi taas on hyvinkin paksua, sellaista kartonkimaista. Ja kummallisen kellertävää. Mutta sille on mukava kirjoittaa, piirtää ja liimata. Näistä käytän jokaisen sivun. Edellinen tällainen (se punainen tuossa postauksen otsikkokuvassa) tuntui alkuun hyvin ohuelta, mutta kyllä sen täyttäminen silti aika kauan vei. Luulen, että ensi kerralla kokeilen isompaa kokoa. Ja ehdottomasti punaisena, se on kivempi kuin musta. Vaikka mustan Moleskinen kanssa näytänkin kuulemma ihan taiteilijalta :D

VINKKI: Minä ostan Moleskinen muistikirjat aina Amazonista. Tämä kirja maksaa tällä hetkellä Amazonissa euroihin käännettynä noin kympin, kun se Suomalaisessa kirjakaupassa on noin viisitoista euroa. Kun Amazonista tilaa yli 25 punnalla, saa Suomeenkin ilmaiset postikulut (muista tarkistaa että ostos kuuluu "eligible for free super saver delivery"-kategoriaan. Tilaan siis ison satsin muistikirjoja kerralla tai vaihtoehtoisesti lisään jonkun muistikirjan kirjatilauksen yhteyteen. Ja kyllä, tiedostan että kymppi muistikirjasta on silti aika paljon. Mutta jos sillä saa laadukkaan ja hyväpaperisen kirjan josta pitää, niin ei se minusta ole liikaa. Huonosta ja ohutpaperisesta joutuu usein maksamaan melkein yhtä paljon, joten miksei saman tien ostaisi hyvää.

***

In this Moleskine sketchbook the paper is quite thick, like cardboard. And weirdly yellowish in colour. But it's nice to write, draw and glue on. With my previous book of this kind (the red one that can be seen in the banner on the top of this post) I used every single page. The book felt very slim at first, but it still took time to fill it up. I think next time I'll try the bigger size. And absolutely in red, I prefer it over black. Even though I reportedly look like an artist with a black Moleskine :D

I realize Moleskine books are quite expensive, but in my opinion it's worth it cause I always know what I'm gonna get. A high-quality notebook I like with good paper in it.

Notebooks

Tämä kirja on siitä poikkeuksellinen, että puolet sivuista on ruudullisia, ja jokaisen reunoilla on kuvitusta. Paperikin on keltaista eikä vaaleaa. Ei siis sellainen kirja, joita perinteisesti käytän. Otin tämän kuitenkin vähän aikaa sitten käyttöön käsitöiden ideakirjaksi. Siihen kirja sopii mainiosti - sekä tyhjille että ruudullisille sivuille on käyttöä eri projekteja suunnitellessa.

***

This book is a bit unsusual for my notebook, as half of the pages are squared and all of them have illustrations on the borders. And the paper is yellow, not off-white. So not quite the ones I usually use. I recently started to fill this with craft ideas, and for that this is a perfect one - both blank and squared pages come handy while planning different projects.

4 comments:

 1. Mulla on samanlainen kuin tuo alimmaisena esitetty. Se on just kiva kaikille random -muistiinpanoille ja käsityösuunnitteluille/muistiinpanoille. Ihanan pirtsakka ja ruuduista on joskus hyötyä vaikka normaalisti en ruudullista ostaiskaan :)

  ReplyDelete
 2. nuo pienet moleskinet on niin käteviä, mahtuvat lompakkoon ja silti on tilaa vaikka kuinka lailla tilaa kirjottaa ja tehdä listoja!

  ReplyDelete
 3. bookdepository.com on halpa myös!

  ReplyDelete
 4. Mulla on kanssa paljon Moleskinejä ja myös yksi tuota samaa sarjaa, kuin tuo viimeinen muistikirja. Olen tosin aika huono kirjoittamaan mitään... Ajatus käyttää sitä puoliksi ruudutettua käsityöideoille on kyllä loistava!

  Bookdepository on joo halpa myös, mutta itseasiassa nykyään osa Amazonia. Toivon tosi hartaasti, että ne ei sulauta koko brändiä Amazoniin.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...