Sunday, February 26, 2012

Tyhjiä sivuja // Empty pages

Journaling

My current journal


Saanko esitellä, nykyinen muistikirjani. Se on käsinsidottu ja ostettu Read Write Booksin Etsy-kaupasta. Ja voi mennä vähän aikaa ennen kuin täytyy ostaa uusi - kirjassa on nimittäin todella paljon sivuja. Sivut ovat paksua, kellertävää paperia eikä niissä ole viivoja tai ruutuja. Vaadin aina muistikirjaltani blankkoja sivuja (sivujen reunoissa saa kyllä olla kuvioita) ja sen verran kestävää paperia, ettei tussi mene heti läpi. Nykyään ostan usein luonnoskirjoja, sillä peruskirjoissa paperi ei yleensä kestä tussia ja liimaa ilman että se aiheuttaa sotkua muille sivuille. Tykkään myös siitä, että muistikirja on melko pienikokoinen (tämän korkeus on 15 senttiä), sillä silloin sitä on helpompi kantaa mukana kaikkialle. Tässä yksilössä tykkään myös kirkkaista väreistä ja kannen kuvioista. En aikaisemmin ole ollut niin innostunut tästä kolmiokulmiotrendistä, mutta nyt minäkin kai sitten olen trendikäs.

Kirjan ainoa miinuspuoli on se, ettei se avaudu tasaisen litteäksi - tällöin on hankala kirjoittaa molemmille sivuille. Toisaalta tässä kirjassa sivuja riittää, joten joka toiselle kirjoittaessa kirja ei silti täyty kovin nopeasti. Se, kirjoitanko joka toiselle vai jokaiselle, riippuu yleensä paperin laadusta ja kirjan paksuudesta. Litteissä mutta paksusivuisissa kirjoissa (esim. Moleskinen luonnoskirjat) olen käyttänyt jokaista, mutta muissa joka toista sivua. Moleskineista kaipaan hieman myös sitä takana olevaa kätevää taskua - nyt lippulaput putoilevat kirjan välistä liian helposti.

Tähän mennessä on varmaan jo tullut selväksi, että olen muistikirja-addikti. Ostan uusia kirjasia melkein aina kun kun näen jossain ihanan yksilön tai suunnittelen uutta projektia. Minulla on tyhjiä kirjoja odottamassa vaikka kuinka monta. Vähän aikaa sitten kuvasin tyhjien kirjojen kokoelmaani, ja aionkin esitellä joitakin kirjasia ensi viikolla.


***

Let me introduce you my current notebook. It is hanbound and purchased from Read Write Books on Etsy. It may take a while before I have to buy a new one, because this has so many pages. The pages are thick, yellowish paper with no lines or squares. I always require blank pages from my notebooks (there can be borders on the page edges though) and thick pages so that felt tip pens won't bleed through. Nowadays I often buy sketchbooks, because in ordinary notebooks the pages usually won't tolerate markers or glue without making a mess on other pages too. I also like my notebook to bee quite small (this one is 15 cm tall) so it's easier to carry around. With this one I also love the bright colours and the pattern on the cover. I haven't been so keen on this triangle trend before, but maybe I am trendy now.

The only con of this book is that it doesn't open flat. Therefore it's harder to write on both pages. On the other hand there are so many pages it doesn't really matter. Whether or not I write on both pages usually depends on the thickness and amount of pages. With slim books with heavy paper (like Moleskine sketchbooks) I usually write on both, but in other cases I only use the right page on every spread. I also miss the handy pocket that Moleskines have in the back - now all kinds of slips and notes fell from the book too easily.

You might already have figured out that I am a notebook addict. I buy a new ones almost every time I see a book I like or am planning a new project. I have so many empty books waiting. Some time ago I photographed some of my collection, and will share more of them next week.

2 comments:

  1. Hihii, toinen muistikirja-addikti ilmoittautuu! Oon niin sitä mieltä että ihania söpöjä muistivihkoja ei vaan voi olla liikaa. Tuossa muistivihossasi on ihanat värit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa että joku on samanlainen ja uskaltaa vielä sanoa sen ääneen ;)

      Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...