Wednesday, February 8, 2012

Pikkuruisia // Tiny ones

käsintehtyä


Oh baby!

Oh baby!


Malli: Vauvan kypärämyssy,
Novita syksy/2007 tai täältä
Lanka: Garnstudio Drops Karisma
Puikot: 3,5 mm (myssy) ja 3 mm (nauhat)

Olen viime aikoina ajatellut paljon vauvoja. (Ja tässä vaiheessa postausta voimme pitää pienen tauon kun riemuissaan tuolilta hypänneet sukulaiset istuvat takaisin alas, sillä...) En kuitenkaan vauvanhankintaa, vaan lähinnä vauvaneuleita. Peittoja, myssyjä ja villatakkeja. En ole aikaisemmin ollut niistä yhtään kiinnostunut, ei ole ollut mitään syytä. Mutta viime aikoina ympärilläni on alettu lisääntyä vauhdilla, ja se on saanut minutkin innostumaan vauvoista - näin neuleiden näkökulmasta siis. Vähän aikaa sitten poikaystävän sukuun syntyi pieni poika, ja sitten minua pyydettiin lapsuudenystävän tulevan vauvan kummitustädiksi. Lisäksi opiskelukaverit, työkaverit ja bloggaajakaverit tuntuvat kaikki olevan pieniin päin. Minä taas olen ihan tyytyväinen siihen, että saan neuloa vauvanvaatteita tarvitsematta huolehtia itse vauvoista.

Tämä myssy lähtee työkaverille, jonka jälkeläisen on määrä putkahtaa maailmaan minä hetkenä hyvänsä. Minulla ei ole aavistustakaan tuliko tästä oikean kokoinen, sillä ei ollut testivauvaa lähettyvillä. Näyttää kauhean isolta, mutta onneksi vauvoilla on tapana kasvaa. Mukaan pakettiin pistän pikkuruiset sukat, jotka neuloi äiti. Minä kun en vieläkään ole saanut neulottua elämäni toista sukkaparia, en edes vauvakoossa. Onneksi äiti neuloi mulle muutaman parin varastoon että on sitten millä lahjoa pikkuihmisiä.

***

Pattern: Baby hat from a Finnish knitting magazine
(available online here, but only in Finnish)
Yarn: Garnstudio Drops Karisma
Needles: 3,5 mm (hat) and 3 mm (i-cords)

Recently I've been thinking about babies a lot. (At this point of the post we'll have a little break while enthusiastic family members who jumped up will sit down again, cause...) Not about getting babies but about baby knits. Blankets, hats and cardigans. Before I never cared about them, I just had no reason. But lately people around me have been reproducing a lot and that has made me exited about babies too - from the perspective of knitting. Some time ago a little boy was born to the family ofmy boyfriend's sister, and then I was asked to be a (fairy) godmother for a baby of my childhood friend. On top of that my coworkers, student friends and fellow bloggers all seem to be expecting. And I'm just happy I can knit baby clothes without having to take care of babies myself.

This hat is a gift for my coworker who should give birth at any day now. I have no idea if it is the right size - there were no babies around to test it on. It looks too big but luckily babies grow so fast. I'm also gonna put a teeny tiny pair of socks to the package. My mom made them as I haven't been able to knit my second pair of socks yet - not even in a baby size. Luckily my mom made a couple of pairs so I'll have socks ready to gift for the little people.

2 comments:

 1. Hih alkoi naurattaa tuo kun kirjoitit ettet ole vieläkään neulonut elämäsi toista sukkaparia..yläasteella kun oli pakollista neuloa villasukat, sain ympäripuhuttua opettajan että teen ne lasten koossa. Mutta todellisuudessa neuloin niihin vain ne varret, kantapäitten kanssa menin itkemään tädille joka neuloi ne sitten loppuun. En ole sen jälkeen villasukkia neulonut.
  Muutenkaan minkään parillisten asioiden tekeminen ei oikein ole miun juttu.

  Mutta äärettömän suloiset myssy ja sukat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ei neulottu koulussa sukkia, joten neuloin ekan parin vasta toissakesänä. En osaa tehdä kantapäätä kuin siten, että äiti istuu vieressä ja neuvoo koko ajan. Mutta kai senkin oppisi jos tarpeeksi monet sukat tekisi. Suurempi ongelma tässä taitaa olla se, että sukkien neulominen on mun mielestä kuolettavan tylsää. En siis saa ikinä vartta siihen pisteeseen että pääsisin sitä kantapäätä harjoittelemaan. Ja sitten kun yksi sukka on vihdoin valmis, pitäisi tehdä vielä toinen. Huoh!

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...