Wednesday, February 1, 2012

Nostalgia

"Sorry, I'm having a flashback"


Menin maanantaina vähän myöhemmin töihin ja kävellessäni asemalta koululle oli jo valoisaa. Lisäksi oli kylmä, pakkanen nipisteli poskia. Mietin hetken, että tästä kokonaisuudesta puuttuu nyt jotakin, ennen kuin keksin: Vitaliksen tuoksu! Käytin Vitalista monta vuotta huulirasvana erityisesti talvisin, mutta sitten se jotenkin jäi. Ehkä syynä on juuri se tuoksu, joka voimakkuudessaan ja erityislaatuisuudessaan ei käy yksiin ihan kaiken kanssa. Itse asiassa päätäni alkaa helposti särkeä jos käytän rasvaa sisätiloissa. Mutta pakkaspäiviin Vitaliksen tuoksu kuuluu. Siitäkin huolimatta, että miehen mukaan haisen Vitalista käytettyäni ihan kyykäärmeeltä. Koska en ole itse koskaan haistanut kyykäärmettä, en voi ottaa kantaa väitteen todenperäisyyteen.

Myöhemmin maanantaina oli nostalgiasyistä ihan pakko käydä hakemassa purkillinen Vitalista Sokokselta. Tämänhetkisen purkin on suunnitellut IVANAhelsinki. Samasta kuviosta on tähän mennessä ollut tarjolla kolme eri värivaihtoehtoa vuodenaikojen mukaan, ja ilmeisesti neljäs on vielä tulossa. On kyllä pakko tunnustaa, että itse pidin siitä alkuperäisestä keltaisesta purkista enemmän. Koska siihen liittyi muistoja, koska siinä yhdistyivät lempivärini, ja koska sen kansi pysyi kunnolla kiinni. Muistan itse asiassa useamman kerran yrittäneeni kammeta kantta auki väkisin kun purkki jonkun uuden lommon saatuaan oli juuttunut kiinni. Nyt ainakin minun uuspurkkini kansi on niin löysä, että laukussa kantaminen tuntuu riskiltä: kohta tuoksuu kyykäärmeeltä muukin kuin huulet. Voi siis olla että tämä Vitaliskausi jää lyhyeksi, mutta jos nyt muutaman pakkaspäivän kestäisi kuitenkin.

***

On Monday I went to work a bit later than usually and it was already bright outside. It was cold too, minus 15 celsius or so. I was thinking that something was missing of the picture and it took me a while before I realized what it was: the smell of Vitalis! Vitalis is a Finnish balm that has been sold since 1936. It is an institution in Finland and most people (at least the ones older than me) remember the smell of it from their childhood. Vitalis can be used to moisturize the whole body, but I have mostly used it for lips. I used it for years, especially in winter, but then kinda forgot the product. The reason may be the smell that is quite unique and intense, and therefore doesn't fit all occasions. Actually I easily get a headache if I use it inside. But the smell definitely belongs to freezing winter days. Despite the fact that my boyfriend thinks I smell like a viper when using the product. As I have never smelled a viper myself I have no idea if he is right or not.

Later on Monday I just had to buy myself a new tin of this balm, purely for nostalgic reasons. The current tin is designed by IVANAhelsinki. I have to say I liked the traditional yellow tin (can be seen on this Finnish site) more though. It brings back memories, it combined my favourite colours and it stayed tightly enclosed. At least my new tin opens way too easily and I'm afraid to carry it around: soon all my things will smell like a viper. Therefore it might be that I won't be using Vitalis for so long this time, but at least for these freezing days.

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...