Wednesday, November 30, 2011

Valoa pimeään // Light up the Darkness

candleholder DIY


Kello on vasta vähän vaille kolme, ja ulkona hämärtää jo. Kun ulkona on tarjolla vähän valoa, sitä on saatava sisätiloihin entistä enemmän. Ainakin meillä kynttilöitä poltetaan lähinnä tähän aikaan vuodesta. Matkassa on vain yksi mutka: meillä ei ole yhtään kunnollista kynttilänjalkaa. Onneksi sellaisen saa kasattua itse hetkessä. Näin minä sen teen:

***

It's not even 3 pm and it's getting dark outside. When there is so little light outside, you need to have it even more inside the house. At least in our house we only light candles this time of the year. There is only one but: we don't have any candleholders. Luckily it's easy to put up one, and it only takes couple of minutes. This is how I do it:

What you need

Tarvitset:
- astian, minä käytin leipävuokaa
(mitä pidempiä kynttiläsi ovat, sitä syvempi astia tarvitaan)
- suolaa
- kynttilöitä

***

You will need:
- a dish, I used a bread pan
(the taller your candles are, the deeper the dish needs to be)
- salt
- candles

candlestick DIY

Tee näin:
1. Kaada suolaa astiaan kunnes se on melkein täynnä
2. Työnnä kynttilät suolaan yksi kerrallaan ja aseta ne suoraan
3. Mikäli kynttiläsi keikkuvat, lisää suolaa kunnes ne pysyvät hyvin pystyssä

***

Do it like this:
1. Pour salt to the dish until it's almost full.
2. Stick your candles to the salt one by one and set them straight
3. If your candles sway, add more salt until they stay up stabile

Oh candlelight

Ja näin kynttilänjalkasi on valmis! Meidän leipävuokaan mahtui kahdeksan kynttilää, joten kokonaisuus valaisee kivasti ja luo mukavan tunnelman. Sytytin kynttilät eri aikoihin, jotta ne pysyisivät vaihtelevan korkuisina. Tässä kynttilänjalassa on parasta se, että sen voi purkaa koska tahansa. Mitään astiaa ei tarvitse uhrata lopullisesti, vaan leipävuoka on taas leipomiskäytössä heti kun kynttilät siirtää johonkin muualle.

Valoa keskiviikkoosi!

***

And it's ready! Our dish holds eight candles, so it lights up the room nicely. I lit the candles variously, so they vary in height. The best thing about this candleholder is that it's so easy to undo. When I need my bread pan again, I just remove the candles. That way I won't have to sacriface a dish to candle holding purposes permanently.

Light to your Wednesday!

2 comments:

  1. Mitä ihmettä? Lupasit kysymyksen joka päivä! Missä se on tänään? t. lähilukija-Muuma

    ReplyDelete
  2. Mutta en luvannut, ettei kysymysten lisäksi tulisi mitään muuta! Kyllä se kysymyskin sieltä vielä tämän päivän puolella tulee. Kärsivällisyyttä kiitos!

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...