Monday, November 28, 2011

Kyseenalaista // Questionable

Hello cupcake


Minua on viime aikoina alkanut ärsyttää se, että monessa blogissa joka postaus päätetään kysymykseen. Parhaassa tapauksessa omana kappaleenaan olevaan lihavoituun kysymykseen. Kyllä kyllä, tiedän - teen sitä itsekin joskus (mutten sentään lihavoituna). Ja ymmärrän myös, että sillä pyritään aktivoimaan lukijoita jättämään kommentti. Koska niitä kommentteja on ihan kiva saada, kun bloggaamiseen kuitenkin kuluu aika paljon aikaa ja vaivaa. On kivaa tietää, että siellä toisessa päässä on ihan oikeasti joku. Ja ehkä jopa tietää kuka joku, koska suurin osa lukijoista ei koskaan vaivaudu jättämään merkkiä itsestään. Blogi on lähinnä yksisuuntainen media, ja siksi jokainen kommentti on kiva yllätys, vaikkei siinä lukisi muuta kuin böö tai moi.

Mutta että kysymys ihan joka postauksessa? Minusta on okei kysyä, kun on kysyttävää, mutta kun parhaassa tapauksessa se postauksen lopussa killuva kysymys ei edes liity millään tavalla asiasisältöön. Millainen sää siellä on? Oletko käynyt jo tänään kaupassa? Pidätkö sinäkin parsakaalista? Hei haloo, jotain rajaa! Minä jätän kommentin, jos minulla on jotain kommentoitavaa, ja yleensä keksin sanottavani jo lukemisen aikana. Eikä klikkaussormeani stimuloi yhtään se kysymys siellä lopussa. Päin vastoin: jos postauksen lopussa on ärsyttävä kysymys, nielaisen kommenttini ennen kuin se pääsee näppäimistölle. Mutta minä olenkin vastarannankiiski, joten ei tätä varmaan minään totuutena kannata ottaa. Huomiona vain.

Mutta koska kysymykset ovat selvästi trendikkäitä, päätin minäkin antaa niille mahdollisuuden. Tällä viikolla kysyn joka päivä ainakin yhden kysymyksen - tosin ilman sitä postausta siinä alussa (itä sitä turhaan runoilemaan, jos alku ja loppu eivät kuitenkaan liity toisiinsa). Minä en tosin kysy houkutellakseni kommentteja, vaan koska haluan vastauksia. Tai ainakin näkökulmia, ideoita ja ajatuksia.

Niin että saa vastata. Tai sanoa böö, jos ei tiedä mitä vastaisi.

***

Lately it has started to annoy me that in so many blogs every post ends with a question. In best cases with a bold question as its own chapter. Yes yes I know - I sometimes do it myself (but not bolded). And I understand the question is there to try to make readers leave a comment. Because it's nice to get comments, because blogging takes lots of time and effort. It's nice to know there really is someone on the other end. And maybe even know who that someone is. Because most readers won't leave a word. A blog is a one way medium mostly and therefore every comment is a nice surprise even though the only word in it would be hello.

But a question in every single post? In my opinion it's okay to ask if you have something to ask, but in most cases the question doesn't have anything to do with the topic. What's the weather like in there? Have you been to grocery store today? Do you like broccoli too? Please give me a break! I leave a comment if I have something to say, and I usually figure out what to say while I'm reading. And the question in the end doesn't stimulate my clicking finger even a bit. On the contrary: if there is an annoying question in the end, I won't leave a comment at all. But I usually do the opposite I'm expected to do, so this probably isn't a common truth. Just something noteworthy.

But because questions are trendy, I decided to give them a go. This week I'm going to ask at least one question every day - without the long post before the question. Why write that, if it doesn't have anything to do with the question anyway. I don't do this to gain comments, but because I want answers. Or at least ideas, opinions and such.

So it's okay to answer. Or at least say hello, if you don't know what else to say.

7 comments:

 1. Olen huomannut saman kyselyjutun monissa blogeissa. Pahin oli "Mitä sinun liikuntaviikkoosi on kuulunut?" MIHIN V***N LIIKUNTAVIIKKOON? Kävin kaupassa 100 m. kävellen. No, kukaan (melkein) ei uskalla/jaksa kommentoida blogikirjoituksiani, joten pitää varmaan ryhtyä itsekin kyselemään. Heh heh.

  ReplyDelete
 2. Tuli vastustamaton halu kirjoittaa BÖÖ!

  Jään odottamaan kysymyksiä.

  ReplyDelete
 3. Liiolii:
  Hahaa :D Kuulostaa ihan vastaukselta jonka minä voisin kirjoittaa.

  Tintti:
  Arvasin että vähintään yhdelle ihnmiselle tulis vastustamaton halu :D

  ReplyDelete
 4. Jes! Jotenkin ihana postaus taas. Näistä tulee aina niin hyvälle päälle. Varmasti koska et ole valtavirtaa.

  ReplyDelete
 5. Asiaa! :) Olen samaa mieltä ja totta puhuen olen lopettanut vuosien saatossa monen blogin lukemisen vain sen takia, että joka hiton postauksen lopussa on joku typerä kysymys. Teen myös satunnaista hiljaista kapinaa tuollaisia bloggareita vastaan. Kysykööt, en varmasti kommentoi! :D Sorrun kyllä itsekin tuohon joskus, mutta hyvin harvoin. Joskus kysymykseen lopettaminen tuntuu hyvältä ja järkevältä. Ehkä lopetan niidenkin teon ihan vain protestiksi..

  ReplyDelete
 6. Nelly: Ihanasti sanottu, lämmitti mieltä! Vastarannankiiskit harvoin tykkäävät uida valtavirrassa ;)

  Madam B.C.: Ihanaa että joku muukin on vastarannankiiski! Ja jos se kysymys sopii sinne loppuun, niin siinä ei mielestäni ole mitään vikaa - jos on kysyttävää, niin kysy pois. Mutta kuten todettu, turhat kommentinkalastelukysymykset tosiaan vain ärsyttävät.

  ReplyDelete
 7. Pidän parsakaalista raakana, keitettynä ja höyrytettänä, mutta kuten kaikki vihannekset, on sekin parhaimmillaan juustokuorrutteen alla.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...