Tuesday, October 25, 2011

Turhauman purkauma // An Overflow of Frustration

One of those days

Tänään ärsyttää kaikki. Ihan kaikki. Tässä kuitenkin joitakin esimerkkejä asioista, jotka ärsyttävät erityisen paljon ja myös muulloin kuin tänään (kyllä, tämän listan kirjoittaminen helpotti kummasti).

- autoilijat, jotka eivät noudata liikennesääntöjä eivätkä varovaisuutta suojateiden läheisyydessä
- kahvilat, jotka olisivat muuten ihania, mutta menevät niin aikaisin kiinni, että työssäkäyvä ihminen ei koskaan ehdi käymään niissä
- kahvilat, joissa kaikki on kamalan kallista
- mummot, jotka uimahallin altaassa uivat rinnakkain ja tukkivat koko radan
- se, kun tajuaa uivansa hitaammin kuin ko. mummot
- se, että lääkäriajan saa aina vain keskelle päivää
- se, kun pitää taas keksiä mitä ruokaa laittaisi
- lähestyvä joulu ja lahjaideoiden puute
- jatkuva makeanhimo
- pyykkiteline, joka on aina käytössä ja näin myös aina tiellä olohuoneessa
- se, kun selittää toiselle ruotsin kielioppia ja tämä toteaa, että "kyllä mä tajuan sen olevan noin mutta miksi se on noin?" ihan kuin minä olisin keksinyt koko kielen sääntöineen
- asiakkaat, jotka etsivät jotain tiettyä kirjaa niinkin tarkoilla tiedoilla kuin "sen kansi oli musta, kannessa oli valkoinen teksti ja nimessä oli ehkä sana 'organization'"
- se, kun joku kutittaa hiustupsulla mun nenää

***

Today everything annoys me. Yes, everything. Here are some things that annoy me particularly and not only today. (Yes, writing this list made me feel better).

- drivers who don't obey traffic rules or pay attention to pedestrians
- cafes that would be lovely, but close so early that a person who works can never visit them
- cafes that are terribly expensive
- old ladies in swimming pool who swim side by side and occupy the whole track
- when you realize you swim even slower than those old ladies
- when you only get a doctor's appointments in the middle of the day
- the Christmas getting nearer and lack of gift ideas
- constant craving for sweeties
- when the clothes horse is always in use and therefore in the living room and on my way
- when you explain Swedish grammar to someone and he's like "yeah, I know it's like that but why is it like that" like I had invented the whole language and its rules
- patrons who are looking for a certain book and don't know anything else about it than something like "the cover was black with white text and the name may have had the word 'organization' in it"
- when someone tickles my nose with a tuft

5 comments:

 1. I used to work at a bookstore, and the absolute worst thing ever was customers who wanted me to find a book from the color of the cover! I hope you're feeling better!

  ReplyDelete
 2. Mie uskallan käydä kirjastontätejä häiritsemässä vasta sitten kun olen miljoonaan kertaa käynyt tarkistamassa hyllyt, tarkistanut että ne "koodit" (missä kirjan pitäisi olla) on oikein ja että kun siellä näkyy että sen pitäisi olla kirjastossa. :)

  ReplyDelete
 3. Tarjah:
  Kiitos! Helpotti ärsytyskin kummasti kun hieman purkautui ;)

  Amber:
  Know what you mean. I was once asked for a book somewhat like this: "I cannot remember the name of the book, or the author either, but the writer's brother was shot in that story". And then she was annoyed cause I couldn't find it right away.

  Unilaulu:
  Minua ei yhtään haittaa että häiritään, senhän takia siellä ollaan. Mutta vähän haittaa kyllä se, että oletetaan mun osaavan parinkymmenentuhannen niteen kokoelma ulkoa niin hyvin, että osaisin kannen värin perusteella antaa oikean kirjan tuosta vain. Jos kirjan nimen osaa kertoa, niin se helpottaisi jo tosi paljon.
  PS. En mäkään koskaan itse kirjastossa käydessäni kysy apua ennen kuin olen sataan kertaan tsekannut. Toisaalta mä olen melko harjaantunut löytämään sellaisetkin, jotka ei ole ihan siellä missä pitäisi ;)

  ReplyDelete
 4. Joo! Olen itse töissä Filmtownissa ja pakko myöntää että siinä jää aikas sanattomaks, kun asiakas pölähtää tiskille ja haluaa leffan "oiskoha se ollu komedia, mis oli se joku mies, joka näytteli siin yhdes toimintaleffas sitä poliisia". Uhm, vai niin.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...