Monday, October 31, 2011

Päiväkirjailukuukausi // Journaling Month

muistiinpanoja

Notebooks


Moni on varmaan kuullut NaNoWriMo:sta (= National Novel Writing Month), jonka tarkoituksena on lokakuun aikana kirjoittaa 50 000 sanan romaani. Jos asia kiinnostaa, lisää osaa kertoa suomeksi mm. Wikipedia. Minun jutultani NaNoWriMo ei ole koskaan tuntunut, joten en ole kamalasti uhrannut sille ajatuksia. Mutta hiljattain minulle selvisi, että on olemassa myös NaNoJouMo!

NaNoJouMo on lyhenne sanoista Nationonal Nonstop Journaling Month. Sen on kehittänyt ja organisoinut Dawn DeVries Sokol, joka pitää kuvapäiväkirjailuun (eli englanniksi art journaling, on se hankalaa kun pitää keksiä suomenkieliset termit ihan itse...) liittyvää blogia ja opettaa aiheen verkkokursseja. NaNoJouMon tavoitteena on yksinkertaisesti päiväkirjailla jotain joka päivä. Ihan mitä tahnasa, ihan kuinka vähän tahansa, kunhan tekee jotain. Alkuun pääsemistä helpottamaan Dawnin blogissa julkaistaan joka päivä aihe: sana tai lause jota voi käyttää inspiraationa.

NaNoJouMo kuulostaa jo paljon enemmän minun jutultani. En tiedä teistä, mutta minä innostun aina tällaisista haasteista. Innostukseni harvoin kestää koko kuukautta, mutta taas kerran aion silti yrittää. Ehkä se ei ole niin justiinsa. Jos tavoitteena on saada aikaan "jotakin, mitä tahansa", jopa ihan pienellä vaivannäöllä voi onnistua.

***

I guess many of you have heard of NaNoWriMo (=National Novel Writing Month) that aims to writing a novel of 50 000 words during the month of November. NaNoWriMo hasn't ever felt like my thing, so I haven't gave it a second thought really. But lately I discovered that there also is a thing called NaNoJouMo!

NaNoJouMo stands for National Nonstop Journaling Month. It's developed and organized by Dawn DeVries Sokol who blogs about art journaling and also keeps e-courses around the topic. The aim of NaNoJouMo is simply to art journal something every day. Anything, as little as you want, as long as you just art journal something. To help to kick it off there will be a daily prompt in Dawn's blog, a word or a sentence to inpire you and make it easier to start.

This sounds a lot more like my thing. I don't know about you, but I'm a sucker for challenges like this. I rarely follow through the whole month, but am still going to try once again. It isn't that serious in my opinion. And if the point is to "do something, anything" it doesn't take that much effort to succeed.

3 comments:

 1. oi, minä taidan kanssa osallistua! :) kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 2. Vaikka en sua henk.koht. tunne, blogin perusteella haaste kuulostaa ihan sulta! :)

  Taidan itsekin osallistua...

  ReplyDelete
 3. Mahtavaa, kaikki mukaan vaan :)

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...