Monday, August 15, 2011

Lapsuuden lemppari // Childhood Fave

My new favourite mugs


My new favourite mugs

My new favourite mugs

Taisin hyppiä vähän riemusta eilen, kun löysin Citymarketista Afrikan tähti-mukit. Olen aina pitänyt Afrikan tähdestä ja sen kuvituksesta. Lisäksi minunlaiseni lapsenmielinen ilahtui ihan suunnattomasti siitä, että kun mukiin kaataa kuumaa nestettä, mustien pallukoiden alta paljastuu pelinappuloiden kuvioita: jalokiviä, rosvoja ja niin edelleen. Hieman harmittaa se, ettei kummassakaan mukissani ollut tähteä. Melkein tekisi mieli mennä ostamaan muutama lisää ihan vain tämän takia...

Teemaan sopien puhuttiin töissä Afrikan tähdestä. Työkaveri kertoi, että hänen siskonsa lapsenlapset rakastavat Afrikan tähteä ja haluavat aina pelata sitä. Sisko oli sitten joskus kysynyt lapsilta, että "pelaatteko te toisen mummin kanssa koskaan tätä?" Johon lapset vastasivat: "Eeei, kun se sanoo aina että pitää pelata sääntöjen mukaan". :D


***

I found these mugs at the supermarket yesterday. The illustration are from a Finnish board game I used to play a lot when I was a kid. And when you pour hot liquid to the mug, the black circles turn into pictures from the game pieces. That fills me up with joy every time. The only thing I'm a bit sad about is that my mugs didn't have the "winning piece" in them. And now I have a huge urge to buy a couple more just to find that one...

We talked about the board game in question at work, and my coworker told how her sister's grandchildren love the game and always wanna play it. The sister once asked them if they ever play it with their other grandma. And they answered: "Nooo, because she always says we have to follow the rules". :D

11 comments:

 1. Apua... Ihanat! Mulla on jo ihan liikaa mukeja, mutta...

  ReplyDelete
 2. Tämmöset on nyt ehkä pakko saada meillekin. :O

  ReplyDelete
 3. Aivan mahtavat! Tällaiset mahtuisi kyllä meillekin.. :P

  ReplyDelete
 4. Voi ei, Afrikantähti! En ollut koskaan ennen tajunnut arvostaa koko peliä niin hirmusen paljon vaikka sitä on meilläkin pelattu lapsesta saakka ehkä jopa liikaa. Mutta Englannissa mun yhden kuvis-unitin aiheena oli games ja ylpeänä suomalaisena sisällytin mm. Afrikantähden mun projektiin. Tuli kuvitus ainaskin tutuksi kun piirtelin siellä rosvoja ja koko karttaa. Voi että! Mahtavan muki-idean joku keksinyt.

  ReplyDelete
 5. Tulin nyt vielä lisäämään et ruokakauppareissullani tämmöset kotiutin ja ARVAA KENELLÄ OLI AFRIKAN TÄHTI (eikä yhtään rosvoa)?  Ja sit ku tohkeissani selitin mun päivän kohokohtaa ja onnenpotkua miehelle, ni sen reaktio oli lähinnä alentuvan huvittunu. Ei ne vaan tajuu.

  ReplyDelete
 6. Eikä!!! Nää on tosi hienot, näen jo sieluni silmin kuinka noi vois syrjäyttää lempparimuumimukini ihan sata-nolla! :)

  Oliko minkä hintaiset mukit?

  ReplyDelete
 7. Maija: Väärin! Oon kade! Ja ei, ei ne tajuu. Meillä reaktio oli lähes masentava "ihan kuin meillä ei olisi jo tarpeeksi kuppeja" mutta se nyt ei innostunutta kissaa pysäytä ;)

  Madam B.C.:
  Vissiin noin kahdeksan euroa kappale. Oli niissä kyllä joku tarjouskin, euron halvemmalla tai jotain, mutta sen sai ilmeisesti vaan plussakortilla. Päätellen siis siitä, että minä en kortittomana alennusta saanut ;)

  ReplyDelete
 8. Hei siis nyt on mentävä mukikauppaan! Mullakin on kaappi täynnä muumimukeja, mutta jos voi saada afrikantähtimukin niin mikään ei pysäytä. Ja jos siellä on vielä afrikan tähti niin...

  Karamellimaan Piparminttu

  ReplyDelete
 9. Oijoi, oispa Citymarket lähempänä niin menisin plussapojoilemaan sinne heti. Tollanen muki ois niin ihana <3 Avomies huutelee "Et tarvi, et mene, meillä on mukeja nyt jo ihan liikaa!" Hmpf. Mukeja, kenkiä tai korviksia ei voi koskaan olla liikaa.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...