Sunday, July 3, 2011

In the amusement park pt.1

In tje amusement park pt.3

In the amusement park pt.2


Olen ilmeisesti tullut vanhaksi. En jaksanut huvipuistopyöritystä kuin muutaman tunnin, ja olo on nyt kaiken kieputuksen ja auringonpaisteen jäljiltä vetelä ja raskas. Huvipuistoon viemämme pikkumies sen sijaan olisi kieppunut laitteissa mielellään vielä huomennakin, ja jaksoi kiljua jokaisen vuoristoradantapaisen jälkeen "uudestaan!" Huomenna ohjelmassa on Heureka, ja sen jälkeen loppuviikko varman kuluukin palautuessa. Ei vanhana enää jaksa, ei.

Torstaina suuntaamme kohti Tallinnaa. Olen itse käynyt siellä vain kerran aikaisemmin, enkä oikein tiedä, mitä tahtoisin tehdä ja nähdä. Olisiko teillä mitään vinkkejä? Eniten kiinnostavat lankakaupat, kirjakaupat, suloiset kahvilat, hyvät kakkupalat, hassut museot ja kivat puistot. Jos tulee mieleen jotain edellämainittuihin kategorioihin kuuluvaa tai muuten vain jänniä kohteita, kerro ihmeessä! Jos ei, niin on sitä ennenkin tutustuttu kaupunkiin vaeltamalla ja eksymällä. Mutta olisi sitä ehkä kuitenkin kiva vähän jotain suunnitella, ettei mene pelkäksi haahuiluksi. Kerro siis parhaat vinkkisi, ja tee matkalainen iloiseksi!

***

Apparently I'm getting old. I spent only couple of hours in an amusement park and felt so worn-out afterwards of all the twirling and sunshine. The little guy we took there could have been whirling until tomorrow with no problem, and yelled "again, again!" after every round in the roller coasters. Tomorrow we are heading to kid's science center and will probably use the rest of the week for recovering. I'm too old for this, I definitely am.

On Thursday we will be heading to Tallinn. I've only been there once, and don't quite know what I'd like to do and see. Would you have any tips? I'm especially interested in yarn stores, bookshops, cute cafés, yummy cakes, silly museums and lovely parks. If you know anything that could be listed under foregoing categories, or have any other nice tips, I'd be happy happy to hear them. And if you don't, I'll probably just get to know the city by wandering around and getting lost (it wouldn't be the first time). But I have to say I would like to plan something beforehand, even a little. So with your tips you would do a traveler very happy!

2 comments:

 1. En osaa tarkemmin mitään suositella, mutta Vanhassa kaupungissa ainakin on pieniä putiikkeja ja lankakauppoja. :)

  ReplyDelete
 2. En itsekään ole käynyt Tallinnassa hurjan tiuhaan, mutta viimevisiitin pohjalta voisin suositella muutamia juttuja. Sijaintien kanssa olen vähän hakusessa, kun en tietenkään ole mitään osoitteita kirjoittanut ylös...

  Puisto: Kannattaa käydä Kadrioru parkissa. Se oli iso ja tosi viihtyisä, sitäpaitsi sen reunoilta ja keskeltä löytyy erinäisiä museoita.

  Ruoka: Rataskaevulla, ihan Helinä Tilkin myymälän (Rataskaevu 6) lähellä oli lettukahvila/baari, jossa sai tosi pienellä rahalla mielettömän isoja ja herkullisia täytettyjä lettuja. Mä jaksoin niukin naukin suolaisen letun, makeasta ei ois enää tullut mitään.

  Muistaakseni Veneltä löytyy yhdeltä sisäpihalta tosi söpö suklaakahvila.

  Kiva kahvila löytyi myös joltain kujalta ihan Raatihuoneen torin vierestä, mutta en ole varma, millä kujalla... Ehkä Mundin viereinen kuja (jolla ei Google mapsissa ole nimeä). Kannattaa kuitenkin koluta niitä nurkkia, koska kahvilan läheltä löytyy sekä ihania koruja myyvä liike että kauppa, jossa myydään tosi hienoja isoja puunappeja!

  Lankakauppa: Muistaakseni Muurivahelta löytyi tosi söpö lankakauppa, joka myi mm. Onlinen lankoja suht edullisesti. Saattoi olla myös Saunalla, mutta joka tapauksessa Vaike-Karjan ja Virun välillä. Jos siis muisti ei ihan kokonaan petä...

  Että tälläisiä ehdotuksia mulla. :)

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...